Tue, 26 Apr | Helsinki

Sarah Kane: Blasted -lukudraama

Lukudraaman esittää näytelmän alkuperäiset esiintyjät Henry Hanikka, Ilari Johansson ja Anna Veijalainen Sarah Kane Tribute -tapahtuman yhteydessä 26.4. klo 17.
Sarah Kane: Blasted -lukudraama

Paikka & aika

26 Apr, 17:00
Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

LUKUDRAAMA: Sarah Kane - Blasted

Blasted on Kanen esikoisnäytelmä ja se kantaesitettiin Royal Court Teatterissa Lontoossa 1995. Blastedin Suomen kantaesitys nähtiin KokoTeatterissa 9.11.2004. Se oli toinen KokoTeatterin Sarah Kane -tuotanto. Ensimmäinen oli Cleansed vuonna 2001. Nyt nostamme Blastedin jälleen KokoTeatteriin lukudraaman muodossa. Lukudraaman esittää näytelmän alkuperäiset esiintyjät Henry Hanikka, Ilari Johansson ja Anna Veijalainen Sarah Kane Tribute -tapahtuman yhteydessä 26.4. klo 17.

Blasted on brittinäytelmäkirjailija Sarah Kanen ensimmäinen kokoillan näytelmä. Blasted kertoo kipeän rakkaustarinan sodan varjostamassa kaupunkiympäristössä – ei kuitenkaan Bosniassa vaan “kotona” Englannissa. Blastedin näyttämö on hotellihuone Leeds´ssa, jossa viinaan menevä Ian ja hänen hieman tyttöystävänsä Cate aikovat viettää romanttisen viikonlopun. Romantiikka on kuitenkin valovuosien päässä kun seksuaalinen väkivalta ja sota ottavat vallan.

Lukudraama: Sarah Kane - Blasted

Ti 26.4. klo 17 alkaen Kesto n. 1,5h

KokoTeatterin alakerran kulttuurikahvilassa Vapaa pääsy

Lukudraama on osa Sarah Kane Tribute -tapahtumaa. 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi keväällä KokoTeatterin lavalle nostetaan peräti kolme Sarah Kanen teosta tribuuttina brittiläiselle näytelmäkirjailijalle. Kaksi tekstiä nähdään esityksinä ja yksi teksti lämmitetään lukudraamaksi. Tapahtumassa järjestetään myös Kanen näytelmäkirjallisuuteen keskittyvä paneelikeskustelu. Sarah Kane Tribute -tapahtuman avaa tuorein ensi-ilta Crave 22.4.2022. Sarah Kane Tribute -tapahtuman aikana KokoTeatterin aulaan rakennetaan valokuvanäyttely.

Sarah Kane Tribute:

Crave esitykset 22.4.-7.5. 4.48 Psychosis esitykset 25.4.-11.5.

Paneelikeskustelu 25.4. klo 17 Blasted lukudraama 26.4. klo 17

Jaa tämä tapahtuma