top of page

R.E.A.D. #08 festivaali

R.E.A.D. on ainutlaatuinen festivaali kansainväliselle näytelmäkirjallisuudelle. Se toimii foorumina teatterintekijöille, ajatuksille, trendeille. Festivaalin keskiössä on näytelmäkirjallisuus ja lukuteatterin nostaminen esitys muodoksi. R.E.A.D. -tapahtuma KokoTeatterissa 29.10.2022. Maksuton.

R.E.A.D. #08 festivaali
R.E.A.D. #08 festivaali

Paikka & aika

29 Oct 2022, 17:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Festivaali tukee dialogia ja vuorovaikutusta niin kotimaisella tasolla: ei-suomalaistaustaiset taiteilijat työskentelevät yhdessä suomalaistaiteilijoiden kanssa ja rohkaisemme muualta tulleita kirjoittamaan suomalaisia näytelmiä, kuin kansainvälisellä tasolla: tuo Suomeen uusia näytelmiä ulkomailta ja vie suomalaisia näytelmiä vaihdossa ulkomaille.  R.E.A.D. #08 festivaali Lukudraamatapahtuma: 29.10. Klo 17 alkaen  (ovet aukeavat klo 16:45)

Tapahtuma on maksuton. Ilmoittautumiset tapahtumaan KokoTeatterin lippukaupan kautta. Ilmoittautuminen tapahtuu ostamalla 0€-lippu KokoTeatterin verkkokaupasta. 

29.10 Wine&Drama @Kokoteatteri 

Ohjelma ja aikataulut: 

17:00 Keskustelu näytelmäkirjailija Freek Mariënin kanssa.

17:30 Lukudraama Freek Mariën: THE WETSUITMAN

 Käännös Mari Janatuinen  Ohjaus Carita Drew

”The Wetsuitman” käynnistyy siitä, kuinka Norjan rannikolta löytyy 2015 ruumis sukelluspuvussa. Poliisi saapuu paikalle. Kukaan ei saa selville, kenen ruumis on kyseessä, kunnes lopulta poliisi vastaanottaa puhelun Alankomaiden kollegoiltaan. Hekin ovat löytäneet ruumiin märkäpuvussa. Mariën tarkentaa jatkuvasti lähemmäs toimittajan näkökulmasta, kunnes päädytään Jarmukin pakolaisleirille lähellä Syyrian pääkaupunki Damaskosta. ”The Wetsuitman” on kaleidoskooppinen teos, joka käsittelee muuttoliikkeen teemaa useista näkökulmista. Se on ennen kaikkea vetoomus empatian puolesta koventuneessa yhteiskunnassa.

Näytelmä on voittanut Niederländisch-Deutschen Kinder- und Jugenddramatiker*innenpreis -palkinnon, ja se on valittu ehdolle arvostetun Toneelschrijfprijs-palkinnon saajaksi uutena näytelmänä Belgiassa ja Alankomaissa.

18:30-18:45 Tauko

18:45 Keskustelu näytelmäkirjailija Pier Lorenzo Pisanon ja kääntäjä Hannimari Heinon kanssa

19:15 Lukudraama

Pier Lorenzo Pisano: HIILI

 Suomennos Hannimari Heino  Ohjaus Meimi Taipale

Ensimmäinen todennettu kohtaaminen Maan ulkopuolisen elämän kanssa tapahtui. Kyse ei ole pelkästä sumeasta videosta. Tällä kertaa kaikki ovat nähneet sen, satoja todistajia, valokuvia, videoita ympäri sosiaalista mediaa. Mitä merkitsee kohdata jotain tuntematonta? Mikä on meistä täysin erilainen ”muukalainen”? "Hiili" nostaa esiin kysymyksiä nykyaikaisuudestamme, perimmäisestä luonnostamme ja meitä ympäröivän todellisuuden tajustamme.

20:15 Vapaa keskustelu

Tuotanto: Post Theatre Collective 

Festivaalin yhteistyökumppani vuonna 2022 on Flanders Literature 

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki

Liput

  • Pääsylippu

    €0.00
    Sale ended

Total

€0.00

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page