top of page

Pyllyt 2023 (Esitykset peruttu)

Ikävä kyllä syksyn 2023 esityskausi perutaan ja esitys siirtyy kevätkaudelle 2024. Lipunostaineihin ollaan yhteydessä mahdollisimman pian

Pyllyt 2023 (Esitykset peruttu)
Pyllyt 2023 (Esitykset peruttu)

Paikka & aika

03 Nov 2023, 19:00 – 20:30

KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Ikävä kyllä syksyn 2023 esityskausi perutaan ja esitys siirtyy kevätkaudelle 2024. Lipunostaineihin ollaan yhteydessä mahdollisimman pian

Projektissa taiteilijoiden praktiikat kuvataiteen, sekä tanssin ja koreografian parissa asettuvat rinnakkain. Yhteistyö tarjoaa yleisölle monialaisen taidekokemuksen arkisesta, mutta silti niin kutkuttavasta aiheesta: pyllystä.

KokoTeatteriin vierailulle saapuvassa kokonaisuudessa nähdään Virran tanssiteos Butt wait Butt why? ja esillä on myös Ruohosen Pylly revisited -sarjan uusi näyttely.

Ruohosen Pylly revisited jatkaa vuoden 2016 Hallitsen maalaus-sarjaa, jossa hän tarkasteli eroottisia sexting-kuvia. Taiteilija maalasi alunperin miehille lähettämiään puhelimella otettuja kuvia isoon kokoon, jolloin prosessi muutti nopealla tahdilla otetun kuvan hitaasti maalatuksi isokokoiseksi, tilan haltuun ottavaksi teokseksi. Projekti ottaa vallan takaisin, sillä sexting-kuviin liittyy tietynlainen peittely, ehkä jopa huuman jälkeinen häpeä. Maalaukset alleviivaavat valtaa, joka kuvan ottajalla on: hän itse päättää mitä näyttää ja milloin. Pylly revisited toteutetaan sekatekniikalla kankaalle yhdistämällä akryylimaalaustekniikkaan esimerkiksi japaninpaperi-kerroksia sekä lyijy- ja kuulakärkikynällä tehtyä piirrosjälkeä.

Virran tanssiteos Butt wait Butt why? tulee tietoiseksi pyllystä aktiivisena toimijana. Sooloteos on inspiroitunut suomalaisessa muinaisperinteessä esiintyvästä pyllyttäjän-ammatista, jota harjoittivat varttuneet naiset. Esitys pohtii miten tämä voima voi tulla edelleen nähdyksi ja koetuksi, vaikka pyllyyn liittyy kulttuurissamme häpeän stigma ja toisaalta voimakasta objektifointia. Esitys on vaikuttunut Jonathan A. Allanin kirjasta ”Reading from behind”, joka pohtii takapuolen poliittisuutta ja syitä sen sosiaalisen ja kulttuurisen analyysin vähyyteen. Näiden viitekehysten kautta esitys asettaa lantion keskiöön ja tutkii sen tuottaman liikkeen mekaniikkaa sekä pohtii miten pylly haluaa tulla nähdyksi jos se ymmärretään itsenäisenä hahmona. Esitys ehdottaa mielikuvituksellista luentaa, jossa emme sido pyllyä fysiikan lakeihin vaan pyrimme antamaan sille tilaa omaan maagiseen matkaansa. Teos kantaesitettiin Turun Kutomolla joulukuussa 2021.

Tuotanto  Ehkä-tuotanto ja Vane Virta

Tukijat Taiteen edistämiskeskus

Äänisuunnittelu Olli Tiikkainen

Liput

 • Pääsylippu

  From €19.00 to €29.50
  Sale ended
  • €29.50
  • €24.50
  • €19.00

  Total

  €0.00

  Jaa tämä tapahtuma

  bottom of page