top of page

Lain§uojattomat: Allin vieraana

Henkilökuva Alli Nissisestä, Marttaliiton voimahahmosta, kansanedustajasta, tasa-arvotaistelun pioneerista ja naisesta kahden rakkauden välissä. Allin historia linkittyy vahvasti juuri Koljonvirran perinnemaisemiin. Esityksen jälkeen pidetään keskustelutilaisuus. Koljonvirta, Kartanon tupa.

Lain§uojattomat: Allin vieraana
Lain§uojattomat: Allin vieraana

Paikka & aika

08 Jun 2024, 15:00 – 16:00

Koljonvirta, Kartanon tupa , Ylemmäisentie 6, 74160 Iisalmi

Tietoa tapahtumasta

Lilia Kujanpää: ALLIN VIERAANA

Koljonvirta, Kartanon tupa 

Liput 15 / 10 €

Ostamalla Festivaalipassin 60 €, näet kaikki festariesitykset!

Henkilökuva Alli Nissisestä Marttaliiton voimahahmosta, kansanedustajasta, tasa-arvotaistelun pioneerista ja naisesta kahden rakkauden välissä Monologi on faktoihin perustuva, mutta koskettava ja lähelle tuleva esitys Allista. Ohjaus Heikki Kujanpää.

Allin historia linkittyy vahvasti juuri Iisalmeen ja Koljonvirran perinnemaisemiin. Esityksen jälkeen pidetään keskustelutilaisuus. 

Aliina Augusta Nissinen tunnetaan paremmin nimellä Alli Nissinen. Hän syntyi 26.12.1866 Iisalmen Ulpasmäellä vauraaseen Paavo Nissisen maanviljelijäperheeseen yhdeksän lapsisen perheen kuopuksena. Allin ollessa kaksivuotias Nissisen perhe muutti Virran taloon Koljonvirralle, jonka paikalla nykypäivänä toimii Koljonvirran Kartano ja leirintäalue. 

Tämän esityksen jälkeen jokainen voi hengittää vähän vapaammin”.

”Kujanpää tuo esitykseen kepeällä otteella paljon keskeistä Nissisestä, jonka elämäntehtävänä ja monipuolisena työsarkana oli kansanvalistus. Myös Nissisen tekemä lastenlaulu on leivottu esitykseen sisään sarkastisella mausteella. (Iisalmen Sanomat)”

Liput

  • Pääsylippu

    From €10.00 to €15.00
    • €15.00
    • €10.00
    • €10.00

Total

€0.00

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page