top of page

4.48 PSYCHOSIS – SARAH KANE 11.9.

4.48 Psychosis on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä, jonka hän kirjoitti taistellessaan toistuvien masennusjaksojen kanssa.

4.48 PSYCHOSIS – SARAH KANE 11.9.
4.48 PSYCHOSIS – SARAH KANE 11.9.

Paikka & aika

11 Sept 2021, 19:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

4.48 Psychosis on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä, jonka hän kirjoitti taistellessaan toistuvien masennusjaksojen kanssa. Näytelmä kertoo sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista sekä kommentoi myös masennuslääkkeiden markkinoita ja myyntiä. KokoTeatterin lavalle teoksen tuo ohjaaja Moe Mustafa yhdessä työryhmänsä kanssa. Esitykset KokoTeatterissa syyskuussa 2021.

Masennus on levinnyt viime vuosina laajalle ympäri maailmaa ja lisääntynyt erityisen nopeasti koronavuoden 2020 aikana. Sarah Kanen moderni klassikko korostaa kokemusta siitä, miten mieli ja keho vajoavat tähän sairauteen. Lavalla nähdään Sara-Maria Heinonen ja Katimari Niskala. Kanen teksti on runollista ja voimakasta.

Ohjaaja Moe Mustafa on syntynyt Kuwaitissa palestiinalaisten vanhempien luona, kasvanut Jordaniassa ja asunut Suomessa vuodesta 2010. Monipuolisesta kulttuuritaustastaan ylpeä Mustafa on graafinen suunnittelija, opiskellut taidetta sekä kulttuuria Tampereen ammattikorkeakoulussa sekä suorittanut elokuvaopintoja Prahan elokuvayliopisto FAMU:ssa. Aikaisempia ohjauksia Mustafalta on nähty muun muassa Teatteri Telakalla ja ohjaustöiden lisäksi hän on työskennellyt myös ääni- ja videosuunnittelijana Tampereen Teatterissa sekä Teatteri Siperiassa.

4.48 Psychosis

Näytelmä sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista

Esitykset 7.-18.9.2021

Työryhmä Ohjaus: Moe Mustafa Esiintyjat: Sara-Maria heinonen, Katimari Niskala

Valosuunniteljia: Roy Boswell Ääni ja video: Moe Mustafa Lavasteavustaja: Matti Collan

Tukijat: Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto

Oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Liput

 • Pääsylippu

  €29.50
  Sale ended
 • Alennusryhmä 1

  Eläkeläinen

  €24.50
  Sale ended
 • Alennusryhmä 2

  Opiskelija, työtön, varusmies, siviilipalvelusmies

  €19.00
  Sale ended

Total

€0.00

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page