top of page

Queerry X-mas - kuorolaulua ja paritanssia

13.12. pääset pikkujoulutunnelmaan sekä queer-feminististen joululaulujen että tanssin pyörteiden siivittämänä! Queerry X-mas -illassa esiintyy ensin Helsingin queer-feministinen kuoro, ja jos laulujalka vipattaa, pääset itsekin laulamaan yhteislauluja. Tämän jälkeen Sateenkaaritanssijat kutsuvat teidät tanssilattialle. Luvassa tanssiopetusta, esitys ja tietenkin paljon vapaata tanssia.
Tapahtuma on k-18, ja sen kesto on klo 18-23.

Nyt pääset pikkujoulutunnelmaan sekä queer-feminististen joululaulujen että tanssin pyörteiden siivittämänä! Queerry X-mas -illassa esiintyy ensin Helsingin queer-feministinen kuoro, ja jos laulujalka vipattaa, pääset itsekin laulamaan yhteislauluja. Tämän jälkeen Sateenkaaritanssijat kutsuvat teidät tanssilattialle. Luvassa tanssiopetusta, esitys ja tietenkin paljon vapaata tanssia.
Tapahtuma on k-18, ja sen kesto on klo 18-23.

Helsingin Queer-feministinen kuoro perustettiin keskellä pandemiaa, ja se pääsi esiintymään ensimmäisen kerran marraskuussa 2021 kompaktina mutta kovaäänisenä oktettina. Nykyisin kuorossa on 32 upeaa laulajaa! HQFK esittää vanhaa ja uutta kuoromusiikkia kansanlauluista euroviisuihin ja kuorolaisten omiin sävellyksiin ja sanoituksiin, aina queer-feministisellä otteella. HQFK on ylpeästi sekakuoro, meille ovat tervetulleita laulajat kaikista sukupuolista joka puolelta sateenkaarta. HQFK:ta johtaa Kirsi Marttinen.

HQFK on esiintynyt erilaisissa omissa ja sateenkaariyhteisön tapahtumissa. Olemme esiintyneet usein yhdessä mm. queerien ja/tai feminististen stand up -koomikoiden kanssa ja konsertoineet gaykuoro Out ‘n loudin, kvintetti The Friends of Dorothyn ja tallinnalaisen Vikerlased-kuoron kanssa Helsingissä ja Tallinnassa. Esiinnyimme kesäkuussa 2023 Various Voices -festivaalilla Bolognassa.

Sateenkaaritanssijat ry – Rainbow Dancers Finland on vuonna 2018 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on mahdollistaa sateenkaarevia tanssiharrastusmahdollisuuksia sekä edistää ja kehittää sateenkaaripari- ja kilpatanssia Suomessa. Lisäksi yhdistys järjestää eri yhteistyökumppanien kanssa kaikille avoimia tansseja ja kansainvälisiä kilpailuja.

13.12.2023

bottom of page