top of page

Miesviikko

KokoTeatterin - kerrasta jo perinteeksi muodostunut - miehisyyttä tarkasteleva esityssarja tulee jälleen! Luvassa ajankohtainen katsaus miehenä olemiseen, tabujen rikkomista ja rankkaa huumoria. Esityssarjan avaa perjantaina 3.2. Timo Lavikaisen ja Pasi Karpin 80-luvun komediaklassikkoon perustuva Mies Miehelle. Lauantain 4.2. päivän avaa Tatu Mönttisen monologiteos Jackpot. Lauantaina illalla nähdään Teatterikoneen tuottama uutuusteos Mitä mies miettii? Esitykset 3.-4.2.2023.

KokoTeatterin kevätohjelmistossa näemme esityssarjan, jossa kahden päivän aikana nähdään kolme miehisyyttä tarkastelevaa esitystä. Esityssarjan avaa perjantaina 3.2. Timo Lavikaisen ja Pasi Karpin 80-luvun komediaklassikkoon perustuva Mies Miehelle. Lauantain 4.2. päivän avaa Tatu Mönttisen monologiteos Jackpot, joka on näytelmä rahapeliriippuvuudesta. Lauantaina illalla nähdään Teatterikoneen tuottama uutuusteos Mitä mies miettii? Esityksiin voi ostaa myös sarjalipun 60€, jolla pääsee näkemään kaikki kolme näytelmää.

Mies miehelle 3.2. klo 19
Jackpot 4.2. klo 14
Mitä mies miettii? 4.2. klo 19

Esityksiin voi ostaa myös sarjalipun 60€Mies miehelle

Mies miehelle -esitys perustuu Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin 80-luvulla komediasarjaan luomiin hahmoihin. Suomessa sarja esitettiin nimellä Lunta tupaan. Ikonista kuvaa valkopaitaisista miehistä pidetään symbolina brittikomedian kultaisille vuosille.

Nyt 40 vuoden jälkeenkin nostetaan häpeilemättä kissa pöydälle ja puhutaan muun muassa keski-iän kriisistä, terveysongelmista, rahahuolista, lastenkasvatuksesta ja kovin, kovin paljon naisista. Tietenkin toistuvien väärinkäsitysten tolkuttomana jatkumona!

“Timo Lavikainen ja Pasi Karppi ovat Suomen Smith&Jones! 80-Luvun komediaklassikon parhaat palat vihdoin suomeksi!”


Jackpot

Tatu Mönttisen ohjaama ja näyttelemä Jackpot on aito ja riisuttu todellisuus rahapeliriippuvuudesta, joka herättää toivoa. Se saa temmattua katsojansa mukaansa pohtimaan peliriippuvuuden matkaa yhdessä vuorovaikutteisesti näyttelijän kanssa.

Näytelmä perustuu kolmen henkilön tositarinoihin, jotka ovat kokeneet jopa traagisen rahapelien imun. Esityksessä kolme tarinaa kietoutuu taidokkaasti yhdeksi ja herää henkiin fiktiivisen Esko-hahmon tarinaksi.

“Vaikka häpeä olisi suuri, on tärkeää puhua ja olla avoin, on sitten läheisellä tai itsellä rahapeleistä johtuvia ongelmia.”Teatterikone: Mitä mies miettii?

Teatterikoneen uutuusnäytelmä Mitä mies miettii, avaa katsojalle näkymän miehen pään sisälle. Lavalla on kaksi miestä, hiljaisuutta ja paljon puhetta. Aaro Vuotila ja Jussi Helminen ovat itse käsikirjoittaneet teoksen. Nähtyäsi tämän, tiedät mitä mies miettii.
Miehistä kuvastoa täydentävät myös Marianna Hautsalon upeat valokuvat.

“Miehinen energia voi suuntautua tuhoamiseen tai suojelemiseen. Kumpaan vain tilanteen mukaan. Mutta mitä jos suojelija tuhoaa itsensä? Miksi mies on heikko ja mikä tekee miehestä vahvan?”

bottom of page