top of page

LAINSUOJATTOMAT WARM UP

KokoTeatteri on kutsunut kylään Teatterikeskuksen jäsenryhmiä juhlistamaan yhdessä vapaiden ammattiteattereiden Lainsuojattomat -festivaalia Helsingissä. Lainsuojattomat -festivaali järjestetään vuosittain Porissa, tällä hetkellä festarin ajankohta on toukokuussa. Festivaalin järjestelyjen takana on porilainen Rakastajat Teatteri. Monet Teatterikeskuksen jäsenet olivat 20 vuotta sitten perustamassa Lainsuojattomat -festivaalia, KokoTeatteri oli yksi näistä. Siksi KokoTeatterilla tuntuikin luontevalta kutsua koolle talvinen Warm Up, joka virittää festivaalin tunnelmiin jo helmikuussa. KokoTeatterissa 8.-9.2.2020.

KokoTeatterilla esityksiä nähdään kolmessa eri esitystilassa. Salissa, Studiossa sekä Alakerran viihtyisällä lounge -näyttämöllä. Katsojilla on mahdollisuus kerralla katsoa vaikka kaikki päivän esitykset kävelemällä esitystilasta ja esityksestä suoraan toiseen. Tällaista mahdollisuutta päivittää itsensä kotimaisesta esittävän taiteen tarjonnasta ei kannata jättää välistä!

Ohjelmistossa nähdään monologeja, fyysistä teatteria, tanssia, improvisaatioteatteria, musiikkiteatteria ja klubeja. Esitysten lisäksi on mahdollista tutustua ryhmien ohjelmistoihin. Teatterikeskus järjestää tapahtumassa myös keskustelutilaisuuden.

Tervetuloa mukaan juhlimaan esitysvuotta 2020, vapaan kentän omaa Lainsuojattomat -festivaalia sekä Teatterikeskusta – vapaan kentän edunvalvontajärjestöä ja yhteisöä.

Ohjelma:

LAUANTAI 8.2.2020

Sali klo 12:00
BABYTANGO
Loiske Ensemble, Helsinki
Kesto: 45 min

BabyTango johdattaa vauvat ja vanhukset seuralaisineen tangon tunnelmaan. Tanssija ja haitaristi vievät esityselämykseen, jossa kommunikoidaaan liikkein, elein, tuntein ja äänin. Kokemuksen kruunaa yhteistanssit. Ikäsuositus vauvoille on 0-1v.

Koreografia ja tanssi: Riikka Siirala
Musiikin suunnittelu ja toteutus: Mari Kätkä
Ohjauksellinen apu: Antti Larmola
Pukusuunnittelu: Saija Siekkinen
Valosuunnittelu: Sauli Närhi
Konsepti: Riikka Siirala, Mari Kätkä ja Antti Larmola
Valokuva: Eleonoora Mikkola
Tuotanto: Loiske Ensemble ja OSIRIS teatteri

Studio klo 13.00
JOKA NELJÄS
Klockriketeatern, Helsinki
Kesto: 60 min

Joskus aika pysähtyy.
Joskus kaikki on selkeää.
Joskus tiedämme mikä elämän tarkoitus on.
Joka neljäs on isän tarina siitä, mitä tapahtuu kun oma poika sairastuu syöpään. Koskettava, kiitosta herättänyt monologi kuvaa rehellisesti ja todenmukaisesti millaiseksi vuoristoradaksi elämä muuttuu perheenjäsenen sairastuessa vakavasti. Pohjaton suru, absurdi huumori, muistot ja arkipäiväiset yksityiskohdat kietoutuvat hienoksi kokonaiskuvaksi sisäistä myllerrystä läpikäyvästä ihmisestä.

Teksti: Benny Haag
Lavalla: Carl Alm
Ohjaus: Ann-Luise Bertell

Alakerta klo 14.15
ESITTÄVÄN TAITEEN VAPAA KENTTÄ TÄNÄÄN
Teatterikeskuksen keskustelutilaisuus

Keskustelua ajankohtaisista kulttuuripoliittisista teemoista ja vapaan kentän merkityksestä 2020-luvulla. Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

Alakerta klo 15.45
LUKUDRAAMA
Valtimonteatteri, KokoTeatteri, Rakastajat Teatteri
Kesto: 1h

Lukudraamassa luetaan otteita Minna Nurmelin teoksesta Nainen joka halusi pyörtyä.
Lukemassa: Mona Kortelampi, Anna Veijalainen ja Angelika Meusel

Sali klo 17.00
VIISI TAPAA OLLA VAPAA (Avoin harjoitus)
Myllyteatteri, Helsinki
Kesto: 1h 20 min

Näytelmä Viisi tapaa olla vapaa kuvaa nelikymppisten naisten elämää, jossa perheen, taiteen tekemisen, työn ja omien haaveiden yhteensovittaminen tuottaa tuskaa.
Pääseekö perhe retkelle helvetillisen kaakaoepisodin jälkeen? Kuka soittaa nuohoojalle, kun yhteisomistuksessa olevan perintötalon uuni savuttaa? Kehtaako tunnustaa, että sunnuntain paras hetki on se, kun saa olla ihan yksin, omassa rauhassa?

Näyttämöllä: Tatu Mönttinen, Kaisa Niemi, Jarkko Nyman ja Hanna Raiskinmäki
Käsikirjoitus: Niina Miettinen
Ohjaus: Kaisa-Liisa Logrén
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Veera-Maiju Murtola
Valosuunnittelu: Luca Sirviö
Äänisuunnittelu: Joonas Outakoski
Tuotanto: Leo Van Aerschot /Myllyteatteri
Yhteistyössä: Kanneltalo

Sali klo 19.00
NOSTALGIA – neljän sammakon vaellus
KokoTeatteri, Helsinki
Kesto: n. 1h 10 min

Nostalgia – neljän sammakon vaellus tuo yhteen samaan aikaan Teatterikorkeakoulussa opiskelleet tanssijat Anniina Kumpuniemi, Metsälintu Pahkinen, Anna Veijalainen ja Nina Viitamäki. Teoksen koreografiasta ja ohjauksesta vastaa Ari Numminen.
Nostalgia – neljän sammakon vaellus on taideteos, jossa evoluutio, kehon muisti ja sukupuolisuus kohtaavat naiset, joilla on paljon yhdessä tanssittua ja elettyä elämää. Vaikka edellisistä yhteisistä produktioista on vierähtänyt tovi, vanhat muistot eivät ole haalistuneet tai unohtuneet. Teoksesta huokuu kurssitovereiden jälleentanssillinen ilo.
Teoksen keskiössä on jatkuva muutos olemisessa, ihmisessä, elämässä ja eläimissä. Muutoksen tuottaa ääni, liike, musiikki sekä tietysti tanssi. Teos on pienten rituaalien summa. Nostalgia tanssii iholla, ajatuksissa ja arjessa.

Tanssijat: Anniina Kumpuniemi, Metsälintu Pahkinen, Anna Veijalainen & Nina Viitamäki
Ohjaus ja koreografia: Ari Numminen
Musiikki: Laura Hänninen
Valosuunnittelu: Liisa Kyrönseppä
Pukusuunnittelu: Virve Karoliina Balk
Graafinen suunnittelu: Heidi Bergström

Sali & Aulabaari klo 20.15
ILTAKLUBI IMPROILLEN
Rakastajat teatterin vankiteatteri, Pori
Stella polaris, Helsinki
KokoTeatteri & Koko Jazz Club: Jazz meets, Helsinki
Klubin sisäänpääsymaksu ilman passia 10€

SUNNUNTAI 9.2.2020

Alakerta klo 13.00
TEATTERIKESKUKSEN JÄSENTAPAAMINEN
Teatterikeskus tutustumis ja verkostoitumistapaaminen
Jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille! Tule tutustumaan muihin jäseniin ja ideoimaan tulevaisuuden toimintaa Esittävän taiteen ammattilaisille.

Studio klo 15.00
LUPAUKSET JOTKA EIVÄT KOSKAAN TOTEUTUNEET
Teatterikone, Jyväskylä
Kesto: 1h 30min

Omakohtaisista kokemuksista ja ihmisiltä kerätyistä tarinoista koostuvassa näytelmässä Lupaukset, jotka eivät koskaan toteutuneet ääneen pääsevät alkoholistien läheiset. Miltä näyttää ja tuntuu, kun toinen juo ja moneen kertaan annetut lupaukset ovat taas kerran petetty. Esityksen rooleissa nähdään Annu Sankilampi.

Käsikirjoitus, ohjaus & lavalla: Annu Sankilampi
Musiikki: Aaro Vuotila ja Piia Sairanen & Mikko Kokki
Tekniikka: Mikko Kokki
Juliste: Toni Essel
Valokuvat: Matti Partanen
Tuotanto: Teatterikone 2018 / Laura Eteläaho

Alakerta 16:45
LUKUDRAAMA 2
KokoTeatteri

Studio 17:30
BABYLON
Red Nose Company
Kesto: n. 1h

Hetkessä huipulle, Babylon -klovni esittelee upouuden miimisen urheilun konseptinsa. Yleisöllä on halutessaan mahdollisuus päästä kokeilemaan lajia.

Sali & Aulabaari klo 18:40
PÄÄTÖSKLUBI

Tanssiteatteri Tsuumin, Tanssiteatteri Minimin jaTeatteri Telakan yhteistuotanto: Otteita teoksesta Homo Secundus – Sekundaihminen
Teatteri Quo Vadis: Vino Puu, Helsinki

8.2. klo 12 / 9.2.2020 klo 12

bottom of page