top of page

KokoTeatterin suuri vaalipaneeli 2023

KokoTeatteri haluaa kutsua sekä ehdokkaita että äänestäjiä kuulemaan ja keskustelemaan kulttuurista ja sen tulevaisuudesta vaalien alla! Vaalipaneeli to 9.3. klo 17-18.30. Maksuton tapahtuma, ei ennakkoilmoittautumista.

KokoTeatteri järjestää suuren vaalipaneelin torstaina 9.3. klo 17-18.30. Luvassa on keskustelua taide- ja kulttuurialasta ehdokkaiden kanssa.

KokoTeatterin suuri vaalipaneeli 2023:
Torstaina 9.3. klo 17-18.30

Tapahtumaan on mahdollista osallistua KokoTeatterilla paikan päällä.
Tapahtuma striimataan suorana KokoTeatterin Facebook-sivulle.

Maksuton tapahtuma, ei ennakkoilmoittautumista. KokoTeatterin aulabaari palvelee tapahtuman aikana.

Paneelin jälkeen Koko Jazz Clubilla alkaa konsertti klo 19. Liput konserttiin ovelta 20/18€. Illan orkesterina toimii Matti Sandberg Trio.

Nina Suomalainen (Kok)
Nina Suomalainen on kansainvälisen kriisinhallinnan asiantuntija 25 vuoden kokemuksella. Hän on työskennellyt Etyjin operaatioiden päällikkönä Balkanilla ja johtanut sotarikosten tutkinnan järjestöä Genevessä. Nina rakastaa luontoa ja mökkeilyä, ulkoilee koiransa Leian kanssa ja harrastaa luovaa kirjoittamista ja musiikkia. Nina koti on Helsingin Paloheinässä. Nina on kaupunginvaltuutettu (kok) ja kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varapuheenjohtaja. Koulutukseltaan Nina on valtiotieteiden maisteri Åbo Akademista.

Harri Virtanen (Sdp)
Harri Virtanen on terapeutti ja kirjailija. Hän on kirjoittanut näytelmiä ja tv-sarjoja sekä Trauma ja rakkaus (SKS 2019) ja Trauma ja luonto (SKS 2022) kirjat. Hän on toiminut dramaturgian professorina TEAK, kustantajana WSOY ja ohjelmapäällikkönä YLE. Virtanen on SDP:n eduskuntavaaliehdokkaana Uudeltamaalta teemoinaan kulttuuri, mielenterveys ja kestävä talous.

Hilkka Ahde (Sdp)
Olen 65 vuotias kulttuurin suurkuluttaja. Kirjat ovat ystäviäni, rakastan teatteria ja ooppera on intohimoni. Vaikutan Helsingin kaupunginvaltuustossa, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa sekä Oopperan hallintoneuvostossa. Koulutukseltani olen varhaiskasvatuksen opettaja ja viimeiset vuodet olen toiminut äitini omaishoitajana. Arvojani ovat solidaarisuus, oikeudenmukaisuus sekä sydämen sivistys.

Fatim Diarra (Vihr)
Fatim on Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja feministi. Hän toimii myös Naisasialiitto Unionin puheenjohtajana. Kaupunginvaltuustossa Fatim on ajanut naisten ja vähemmistöjen oikeuksia sekä puolustanut sellaista kaupunkia, jossa on tilaa myös hauskalle.

Shawn Huff (Vihr)
Shawn Huff, vuosaarelainen koripalloasiantuntija ja Helsingin kaupunginvaltuutettu ja kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen. Eduskuntavaaleissa ehdolla Helsingissä Vihreiden listalla. #kaikkipeliin

Eva Biaudet (Rkp)
Eva Biaudet on tunnettu ihmisoikeusaktivisti, kuudennen kauden kansanedustaja ja entinen peruspalveluministeri. Kansanedustajakausiensa välissä Biaudet toimi Wienissä Etyj:n ihmiskaupan vastaisena erityisedustajana ja palattuaan Suomeen hän jatkoi ihmisoikeuskysymysten parissa vähemmistö- ja yhdenvertaisuusvaltuutettuna. Biaudet toimi 6 vuotta Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana ja on nyt Kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja.

Sonja Lautamatti (Kesk)
Sonja Lautamatti työskentelee sivistyspoliittisena asiantuntijana Keskustan eduskuntaryhmässä, aikaisempaa työkokemusta löytyy mm. opetus- ja kulttuuriministeriöstä. 27-vuotias Lautamatti on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti kulttuuriperinnön tutkimuksesta ja maisteriopiskelija Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Haagassa asuvalle Lautamatille tärkeitä arvoja politiikassa ovat sivistys sekä tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus.

Riku Nieminen (Vas)
Riku Nieminen (vas, Helsinki) on kajaanilaislähtöinen koko kansan tuntema taiteiden moniosaaja. Kulttuurin lisäksi hän painottaa politiikassaan koulutus- ja sosiaalisesti kestävän vihreän siirtymän teemoja.

Alpo Aaltokoski (Vas)
Olen koreografi-Taiteellinen johtaja, entinen lastensuojelu- ja perhetyöntekijä. Inhimillisyyttä päätöksentekoon!Annika Lyytikäinen, fasilitaattori
Annika Lyytikäinen on Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n yhteiskuntasuhdevastaava ja klarinetisti.Kesällä 2021 musiikin maisteriksi Taideyliopistosta valmistunut Lyytikäinen tunnetaan myös nuoren sukupolven äänitorvena päätöksenteossa lukuisiten aiempien nuorisopoliittisten luottamustoimien myötä.

Tervetuloa KokoTeatterin suureen vaalipaneeliin!

Keskustelijat julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Torstaina 9.3. klo 17-18.30

bottom of page