top of page

Tanssiteatteri Tsuumi: Gritty B & Improvisoidut iltamat

Gritty B on bassotaajuuksien värittämä tanssillinen trippi tyttöyteen ja takaisin. Vahvasti liikkeeseen ja äänen luottava teos rakentuu näyttämölle kahden tanssijan ja sähköbasistin voimin. Gritty B:ssä työryhmä palaa omaan nuoruuteensa 80-luvun lankapuhelimien, minihameiden ja itse sävellettyjen discohittien maailmaan. Aikaan, jolloin sosiaalisen median tilalla oli päiväkirja ja vessan seinä. Tanssintäyteinen ilta jatkuu Improvisoitujen iltamien merkeissä Gritty B -esityksen jälkeen. Esitykset KokoTeatterissa 13.-14.10.2023.

Tanssija-koreografit Johanna Elovaara ja Reetta-Kaisa Iles , muusikko Ville Rauhala sekä skenografi Mirkka Nyrhinen jatkavat hedelmällistä yhteistyötä. Gritty B on jatkoa näyttämöteokselle We Called Her Bertha, joka sai ensi-iltansa Helsingissä syksyllä 2021. Siinä missä ensimmäinen osa täytti näyttämön vahvalla visuaalisuudellaan, rikkoo toinen osa katsoja/esiintyjä-suhdetta ja tulee iholle.

We Called Her Bertha perustui valtaviin hameisiin puettujen androgyynien hahmojen hypnoottiseen unisonoon. Gritty B esittelee samat, keskenään lähes identtiset hahmot, nyt täysin uudessa tyylilajissa. Ensimmäisessä osassa kehollinen metamorfoosi kuljettaa katsojaa kontrabasson sävelin runollisesti ajassa, muistoista haaveisiin. Toinen osa käsittelee myös muistoja ja haaveita, mutta pikemmin räikeän humoristisesti kuin runollisesti. Kontrabassokin on vaihtunut sähkösoittimeen.

Tällä kertaa työryhmä palaa omaan nuoruuteensa 80-luvun lankapuhelimien, minihameiden ja itse keksittyjen discohittien maailmaan. Teoksessa pohditaan nykyaikaa peilaten sitä esiintyjien omaan nuoruuteen.

Voiko keski-ikäinen nainen vielä päivittää kehoidentiteettinsä 2020-luvulle?

Gritty B sukeltaa kriittisesti mutta riemulla disconostalgiaan, aikaan jolloin sosiaalisen median tilalla oli vielä päiväkirja ja vessan seinä. Rauhalan säveltämän ja sanoittaman 1980-90 -lukujen suuntaan nojailevan indie-electronican siivillä tanssitaan tyttöyteen ja takaisin. Gritty B elää ja hengittää vimmaisen 2020-luvun tahtiin, kuin todisteena siitä että nuori ja vanha, mennyt ja tämä hetki, ovatkin ehkä saman asian eri puolia, lopulta vain perspektiivikysymys?

---

Improvisoidut iltamat

Tanssintäyteinen ilta jatkuu Improvisoitujen iltamien merkeissä Gritty B -esityksen jälkeen. Improvisoidut iltamat on tanssitaidetta, iltamaperinnettä & elävää musiikkia yhdistävä kokonaisuus, jossa tanssijat & muusikot heittäytyvät hetken vietäviksi kokonaisvaltaisesti ja sydämellä.

Improvisoidut iltamat -esityskokonaisuus yhdistää improvisoidun tanssin ja musiikin suomalaiseen iltamaperinteeseen. Esityksen aikana luodaan useista kohtauksista muodostuva koko illan esitys. Esityksen yhteydessä myös katsojat voivat halutessaan osallistua mukaan tanssiin.

Esityksessä improvisoitu tanssi ja musiikki yllättävät ja tempaavat mukaansa niin esiintyjät kuin yleisönkin. Kaikki mitä näet ja kuulet, syntyy hetkessä. Jokainen esitys on ainutkertainen.

Liput ennakkoon
29,5€ / 24,5€ / 19€

Liput ovelta
32,5€ / 27,5€ / 22€

Gritty B:
Koreografia ja tanssi Johanna Elovaara ja Reetta-Kaisa Iles
Musiikki Ville Rauhala
Pukusuunnittelu ja lavastus Mirkka Nyrhinen
Teos on Tanssiteatteri Tsuumin ja työryhmän yhteistuotanto.

Improvisoidut iltamat:
Taiteellinen työryhmä Johanna Elovaara, Sampo Kerola, Hanna Korhonen, Topi Korhonen, Salla Korja, Leena Nordberg, Samuli Nordberg, Hannu Oskala, Petri Prauda, Riikka Puumalainen, Satu Rekola, Patrik Riipinen, Timo Saari, Sini Siipola, Jarno Tastula
Pukusuunnittelu/puvustus Karoliina Koiso-Kanttia
Pukujen ompelija Nina Ukkonen

Esitykset:
13.10. klo 19
14.10. klo 19

bottom of page