top of page

Pari heilaa ja tappojätkät -konsertti

Mitä yhteistä on kielihistorialla, queer-feminismillä ja efektilaitteilla?

Pari heilaa ja tappojätkät -konsertti!

Kolme erilaista, kukin omaa tietään kulkevaa kokoonpanoa yhdistää voimansa ja tarjoilee musiikkinsa kaikelle kansalle toukokuun viimeisenä lauantaina 25.5. KokoTeatterissa!

Konsertissa kuullaan moniäänisiä kuoro- ja lauluyhtyetulkintoja ja elektronista livemusiikkia, otteita kokoonpanojen ohjelmistosta sekä yhteisnumeroita - taatulla kielihistoriallisella ja queer-feministisellä otteella.

Illan aikana kuljetaan sanojen alkulähteiltä pohtimaan helluntain jälkeisiä näkökulmia heilaan ja tappojätkiäkin kohtaamaan, kunnes päädytään raiteita pitkin ihmisen ja rakkauden kaipuusta 20-luvun Berliinin katulamppujen alle etsimään naisen nautintoa. Tervetuloa seikkailemaan musiikin marginaalista maineeseen ja kuulemaan lauluja, joita et aiemmin tiennyt haluavasi kuulla!

Helsingin queer-feministinen kuoro - HQFK on vuonna 2021 perustettu, 25-henkiseksi kasvanut taitava ja väkevästi tulkitseva ryhmä, jonka ohjelmistoon kuuluu monipuolista kuoromusiikkia herkistä ja leikittelevistä kansanlauluista yhdeksänäänisiin sovituksiin tutuista melodioista kuorolaisten omia sävellyksiä ja sanoituksia unohtamatta.

Kärhämä on etymologinen lauluyhtye, kenties maailman ainoa sellainen! Kärhämän laulut kertovat suomen kielen sanojen alkuperistä, ja sanoitukset perustuvat kielihistorian tutkimustietoon. Moniäänisillä a cappella -lauluillaan Kärhämä kulkee muinaisten runolaulajien viitoittamalla tiellä välittäen lauluillaan yhteistä maailmantietoa uusille yleisöille.

Buzz&Driver on järvenpääläis-helsinkiläinen elektrorockduo. Yhtyeen soundi perustuu akustisten soittimien, rumpukoneiden, syntetisaattoreiden ja itse tehtyjen efektilaitteiden yhdistelmään. Bändi soittaa elektronisen musiikkinsa livenä ja kappaleet esitetään suomen kielellä.

25.5. klo 18 alkaen

bottom of page