top of page

ISÄN JÄLKI – KOLLAAN KENTTÄPAPIN TARINA

“Kollaa kesti, entä me?”

Näytelmässä seurataan mieheksi kasvamisen vaiheita satavuotiaassa Suomessa nuoren kenttäpapin Jorma Heiskasen tarinan kautta. Heiskanen osallistui talvisotaan juuri papiksi valmistumisensa jälkeen ja joutui toimimaan ikätoveriensa henkisenä isänä ja sielunpaimenena olosuhteissa , jotka olivat vastavalmistuneelle teologille täysin poikkeuksellisia. Heiskanen kirjoitti kokemuksistaan kirjan heti sodan jälkeen. Hän katosi jatkosodan alussa kesäkuussa 1941.

KokoTeatterissa 12.-14.1.2018.

Näytelmä pohtii suomalaista mieskuvaa ja kysyy rakentaako historia tulevaisuuttamme ja onko nykypäivän nuorilla miehillä ja isillä mahdollisuutta ja halua muuttaa sitä. Voiko sotien aiheuttaman taakkasiirtymän katkaista, ennen kuin traumat haamuistuvat ja niiden alkuperäinen syy häviää? Miten murtaa vaikenemisen ketju nykyhetkessä? Miten olla lapselle vanhempi vailla omaa kokemusta isyydestä?

Espoon Kaupunginteatterissa kantaesityksensä saavan monologin on dramatisoinut Marjo Heiskasen Kollaan kenttäpapin tarina -teoksen pohjalta Riku J. Korhonen. Espoon esityksien jälkeen teos siirtyy KokoTeatteriin.

Näytelmä sisältää otteita myös teoksista:
Jorma Heiskanen; Kenttäpappina Kollaalla, Erkki Palolampi; Kollaa kestää.

Esitys on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Työryhmä:
Näyttämöllä: Riku J. Korhonen
Ohjaus: Sakari Kirjavainen
Äänisuunnittelu: Janne Auvinen

12.1. / 13.1. klo 19 / 14.1.2018 klo 17

bottom of page