top of page

Hanna Ryti & Cécile Orblin:
VALA!

Näytelmä Katri Valasta ja taiteilijuudesta poikkeuksellisena aikana. Kulttuuritoimituksen vuoden erinomaisiin esityksiin valitsema Vala! tekee paluun KokoTeatteriin. Esitys on paitsi syvä ja koskettava, myös lennokas ja hauska kokonaisuus. Vakava ja koominen kulkevat käsi kädessä. Lisäesitykset KokoTeatterissa 24.1. / 26.1. / 27.1. / 31.1. / 2.2. / 3.2.

Näytelmä Katri Valasta ja taiteilijuudesta poikkeuksellisena aikana.

Kulttuuritoimituksen vuoden erinomaisiin esityksiin valitsema Vala! tekee paluun KokoTeatteriin. Esitys on paitsi syvä ja koskettava, myös lennokas ja hauska kokonaisuus. Vakava ja koominen kulkevat käsi kädessä.

Runoilija, pasifisti, yhteiskunnallinen keskustelija Katri Vala (1901-1944) näki sisällissodasta alkaneen sodan ihannoinnin, Lapuan liikkeen väkivallan vuodet ja oikeistolaisen saksalaismielisyyden nousun. Hän ei ollut hiljaa, vaan taisteli sanoin. Hän taisteli, vaikka sairasti tuberkuloosia, kärsi köyhyydestä, mahdottomista työolosuhteista ja yksinäisyydestä.
Kukaan ei pyri marginaaliin, mutta yhä edelleen yksilön elämänkäänteet kietoutuvat yhteiskunnalliseen kuohuntaan ja vallitsevaan ihmiskuvaan. Jonkun täytyy aina olla marginaalissa, vai täytyykö?

“Tulisieluisen runoilijan elämäkertadraamassa on hyvä flow.” - Demokraatti

“Orblin tekee huipputyötä joka solullaan.” - Kulttuuritoimitus

Käsikirjoitus Cécile Orblin ja Hanna Ryti
Dramaturgia ja ohjaus Hanna Ryti
Näyttämöllä Laura Hänninen ja Cécile Orblin
Visuaalinen suunnittelu Raisa Kilpeläinen
Sävellys ja äänisuunnittelu Laura Hänninen
Kommentaari ja historiallinen neuvonantaja Minna Maijala
Kuvat ja Traileri Kari Sunnari

Lisäesitykset KokoTeatterissa 24.1. / 26.1. / 27.1. klo 14 / 31.1. / 2.2. / 3.2. klo 14
Esitykset klo 19, ellei toisin mainita.

bottom of page