top of page

4.48 PSYCHOSIS – SARAH KANE

4.48 Psychosis on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä, jonka hän kirjoitti taistellessaan toistuvien masennusjaksojen kanssa. Näytelmä kertoo sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista sekä kommentoi myös masennuslääkkeiden markkinoita ja myyntiä. KokoTeatterin lavalle teoksen tuo ohjaaja Moe Mustafa yhdessä työryhmänsä kanssa. Esitykset KokoTeatterissa syyskuussa 2021.

Masennus on levinnyt viime vuosina laajalle ympäri maailmaa ja lisääntynyt erityisen nopeasti koronavuoden 2020 aikana. Sarah Kanen moderni klassikko korostaa kokemusta siitä, miten mieli ja keho vajoavat tähän sairauteen. Lavalla nähdään Sara-Maria Heinonen ja Katimari Niskala. Kanen teksti on runollista ja voimakasta.

Ohjaaja Moe Mustafa on syntynyt Kuwaitissa palestiinalaisten vanhempien luona, kasvanut Jordaniassa ja asunut Suomessa vuodesta 2010. Monipuolisesta kulttuuritaustastaan ylpeä Mustafa on graafinen suunnittelija, opiskellut taidetta sekä kulttuuria Tampereen ammattikorkeakoulussa sekä suorittanut elokuvaopintoja Prahan elokuvayliopisto FAMU:ssa. Aikaisempia ohjauksia Mustafalta on nähty muun muassa Teatteri Telakalla ja ohjaustöiden lisäksi hän on työskennellyt myös ääni- ja videosuunnittelijana Tampereen Teatterissa sekä Teatteri Siperiassa.

4.48 Psychosis
Näytelmä sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista
Esitykset 7.-18.9.2021

Tukijat: Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto
Oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Työryhmä
Ohjaus: Moe Mustafa
Suomennos: Michael Baran
Esiintyjat: Sara-Maria Heinonen, Katimari Niskala
Valosuunniteljia: Roy Boswell
Ääni ja video: Moe Mustafa
Lavasteavustaja: Matti Collan

7.9. klo 19 / 10.9. klo 19 / 11.9. klo 19 / 15.9. klo 19 / 18.9. klo 14

bottom of page