Minäkö kirjoittaja? - työpaja

20.9 klo 16-17

Työpaja teatteritekstin kirjoittamiseen KokoTeatterin kulttuurikahvilassa.

Ennakkoilmoittautuminen: jenni@kokoteatteri.fi

Mikä dialogi? Monologi? Hä? Näytelmätekstin kirjoittaminen henkilöille jotka eivät kirjoita, tai lopettivat kirjoittamisen kun kielioppi meni yli ymmärryksen. Työpaja on sinulle jota kirjoittaminen kiinnostaa mutta et saa aikaiseksi.

Työpaja on osa kokonaisuutta - Yhteisöllisesti kirjoitettava näytelmä. Kirjoitamme lyhyen monologin aiheen “yhteys” pohjalta. Työpajassa käydään läpi yksinkertainen tekniikka monologin kirjoittamiseen, hyödyntäen luovan kirjoittamisen ja soveltavan taiteen menetelmiä. Aiempaa osaamista kirjoittamisesta ei tarvitse olla.

Kirjoitetun tekstin voi jättää ohjaajalle, jolloin teksti tulee mahdollisesti osaksi näytelmätekstiä, joka kootaan kaikista työpajoissa kirjoitetuista teksteistä. Oman kirjoituksen voi myös pitää itsellään, ja osallistua työpajaan koska kirjoittaminen kiinnostaa tai haluaa vaihtelua arkeen. Työpajoihin tullaan omista lähtökohdista käsin, voi tulla pitämään hauskaa, kirjoittamaan koska on tarve, kokeilemaan tai kirjoittamaan koska haluaa saada oman ajatuksen näkyville. Kirjoitetuista monologeista ja dialogeista kootaan keväällä 2023 näytelmäteksti. Jokainen osallistuja pääsee halutessaan nimellään tai nimimerkillä osaksi näytelmän kirjoittajia.