top of page

Keskellä-kollektiivi: Keep Searching

27.8. klo 19
28.8. klo 19

Keep Searching on tanssiteos fyysisestä vuoropuhelusta, kontaktista ja lähellä olosta. Teos pohjautuu parityöskentelylle, kosketukselle ja tanssijoiden väliselle läheisyydelle. Keep Searching on tilausteos tanssitaiteen tohtori, koreografi Mirva Mäkiseltä Keskellä-kollektiiville. Esitykset KokoTeatterissa 27.8. & 28.8.

Keep Searching on osittain improvisaatioon perustuva esitys, jossa kolmella tanssijalla ja muusikolla on tilaa tehdä valintoja teoksen ennalta määrätyn rakenteen sisällä ja rytmittää teosta mielekkäällä tavalla. Tanssitrion keskinäinen kuuntelu ja läsnäolo laajentavat liikkeen dynamiikan kompleksisuutta, mikä avaa parityöskentelyn mahdollisuuksia kohti virtaavaa tanssia. Kosketuksen, aistimisen ja kehon painon jakamisen välityksellä teoksen tanssijat käyvät fyysistä neuvottelua, jossa kaatuminen, kurottuminen, rullaaminen ja pehmeä tapa nostaa toista tanssijaa vaihtelevat. Lavalla oleva muusikko Tapani Rinne reagoi tanssijoihin välillä tietoisesti tilaa paisuttaen, välillä tuoden kuulijan inhimillisen lähelle.

Keep Searching -nimi kuvastaa liikkeen tutkimista ja tanssijoiden välistä kehollista keskustelua. Fyysinen dialogi ja auditiivinen avaruus kuljettavat katsojan noin tunnin kestävälle tutkimusmatkalle.

Teosta on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto. Kiitos Keski-Suomen Tanssin Keskus ja Jyväskylän Tanssiopisto.
Keep Searching teos on Keskellä-kollektiivin, Raakamateriaali ry:n ja Jyväskylän kesän yhteistuotanto.

Koreografia: Mirva Mäkinen
Tanssijat: Pinja Grönberg, Rebecca Laube-Pohto ja Mimmi Salo
Muusikko: Tapani Rinne
Valosuunnittelu: Lasse Saari
Kuva: Iida Liimatainen

bottom of page