top of page

Kahden esityksen ilta:
Avaruus & Sielunvaellusvuodet

Esitykset:
Ke 8.5. klo 19
Pe 10.5. klo 19
La 11.5. klo 14

Kahden esityksen ilta! Avaruus - Self-made space on tragikoominen näyttämöteos, jossa kahden henkilön absurdit maailmat nivoutuvat läpi ajan ja fyysisten seinien. Sielunvaellusvuodet on liikkeellinen ja meditatiivinen näyttämöteos kahdesta olennosta, jotka syntyvät, sykkivät ja kuolevat yhä uudestaan läpi aikojen saaden aina uuden muodon. Esitykset 8.5. / 10.5. / 11.5.

Kahden esityksen ilta
Avaruus - Self-made space & Sielunvaellusvuodet

Illan aikana nähdään kaksi upeaa esitystä. Esitysten välissä pidetään väliaika.

---

Avaruus - Self-made space

Avaruus - Self-made space on tragikoominen näyttämöteos, jossa kahden henkilön absurdit maailmat nivoutuvat läpi ajan ja fyysisten seinien. Esitys on kiinnostunut astronauttien erityisistä kokemuksista avaruudessa ja tulkitsee vapautuneesti yksityisyyttä ja kosmosta välittämättä tieteellisistä näkökulmista.

”Koske me tanssimme ohuiden pilvien peittämällä pallolla ja kaikki muu on niin perkeleen kaukana, me ymmärrämme, että avaruus ja tyhjyys ovat jotain ihan muuta.” - Ville Lähde

Samaan aikaan me pakenemme yksinäisyyteen ja pelkäämme sitä. Kaipaamme lomaa omasta itsestämme. Sankarilliset erakot ja elämänsä vangit.

Näyttämön tyhjiötä täyttävät liikkeellä ja äänellä kosminenkeho Reetta-Kaisa Iles ja vakuuminäyttelijä Mika Juusela.

----

Sielunvaellusvuodet

Sielunvaellusvuodet on liikkeellinen ja meditatiivinen näyttämöteos kahdesta olennosta, jotka syntyvät, sykkivät ja kuolevat yhä uudestaan läpi aikojen saaden aina uuden muodon. Yksinkertaisuuteen, kehollisuuteen sekä näyttämöllä tuotettuun musiikkiin perustuva teos on saanut inspiraationsa Carl Gustav Jungin kirjoituksista kuolemasta, sielun vaelluksesta ja ikävaiheista.

Näyttämöllä tanssii tanssija-koreografi Ari Numminen ja näyttelijä Elsa Saisio. Musiikista ja äänisuunnittelusta vastaa Teho Majamäki, joka nähdään myös näyttämöllä muusikkona.

”Me emme voi elää elämän iltapäivää saman ohjelman mukaan kuin elimme aamupäivän. Sillä mikä aamulla on paljon, on illalla vähän ja mikä aamulla on totta on illalla epätotta.”

bottom of page