top of page

Improvokaatio: Niskavuoren Naisia

Esitykset:
9.10. klo 19
10.10. klo 19

Niskavuoren Naisia on improvisoitu melodraama, joka tutkii ajankohtaisia ilmiöitä Hella Wuolijoen luomien hahmojen kautta. Nämä hahmot ovat määrittäneet tähän päivään asti suomalaista naista, olleet esikuvia ja esimerkkejä lojaaliudesta, vahvuudesta ja määrätietoisuudesta. Samoissa hahmoissa ovat läsnä myös ahneus, katkeruus, mustasukkaisuus ja epätoivoinen kaipuu rakkauteen. Esitykset KokoTeatterissa 9.-10.10.2023.

Uhrautuvaisuus, työteliäisyys ja velvollisuudentunto tekivät Niskavuoren naisista sankareita. Näillä positiivisilla ominaisuuksilla lievennettiin naisten kovuutta ja ylpeyttä. Ankara työetiikka epäerotisoi naiseuden, jonka sisällöksi tuli työ, hoiva ja äitiys.

Niskavuoren Naisia -näytelmää esitetään maamme teattereissa uudelleen ja uudelleen.
Vieläkö tämä naiskuva puhuttelee tässä ajassa?

Tule vaikuttamaan esityksen kulkuun ja katsomaan mihin kaikkeen Niskavuoren naiset voivat taipua!

Kesto n. 1h 40 min, sis väliajan.

Improvokaatio on 2019 perustettu kolmen teatterialan ammattilaisen kollektiivi: Elina Strikkinen, Kaisa Kokko-Palmer ja Reeta Annala. Improvokaation näyttelijät ovat kaikki teatterin ja improvisaation pitkän linjan ammattilaisia sekä toimivat esiintyjinä ja kouluttajina niin Suomessa, kuin ulkomailla. Kollektiivin esityksissä improvisaatio käy dialogissa preferenssi teosten kanssa ja ainutkertaiset esitykset rakentuvat yhdessä yleisön kanssa. KokoTeatterin syksyssä nähdään improvisoituja koko illan esityksiä, joihin ammennetaan materiaalia muun muassa Aki Kaurismäen elokuvista ja Niskavuoren tarinoista.

Liput ennakkoon
29,5€ / 24,5€ / 19€

Liput ovelta
32,5€ / 27,5€ / 22€

Elina Stirkkinen, Kaisa Kokko-Palmer ja Reeta Annala

bottom of page